top of page

Protheses

Heeft u (gedeeltelijk) geen tanden en kiezen meer, of zijn deze helaas niet meer te behouden?

Zowel partiële als volledige kunstgebitten bieden een oplossing voor ontbrekende tanden en helpen de functionaliteit van de mond te herstellen.

Tandheelkundige uitneembare voorzieningen bieden veel flexibiliteit en oplossingen voor tal van tandheelkundige problemen. Onze tandartsen kunnen u tijdens een consult advies geven over welke vorm van prothese het beste bij u past.

Partiële plaatjes 

Partiële plaatjes, ook wel gedeeltelijke kunstgebitten genoemd, bieden een effectieve, betaalbare en esthetische oplossing voor patiënten met enkele ontbrekende tanden. Deze verwijderbare prothesen zijn ontworpen om comfortabel en discreet te passen, terwijl ze tegelijkertijd de functionaliteit en het uiterlijk van uw gebit herstellen.

Plaatjes zijn vervaardigd uit biocompatible kunsthars en worden op maat gemaakt om perfect in uw mond te passen, met een natuurlijke uitstraling. Ze bevorderen moeiteloos kauwen en spreken, en voorkomen ongewenste tandverschuiving. Hedendaagse partiële plaatjes zijn lichtgewicht en bieden een comfortabele pasvorm in de mond. Daarnaast kunt u ze moeiteloos verwijderen voor reiniging en onderhoud.

Partiële plaatjes voor een mooi gebit
Een frame, oftewel een partiële prothese

Frames

Frames zijn metalen structuren die aan partiële protheses worden toegevoegd voor stabiliteit en ondersteuning. Deze frames verbeteren de pasvorm en functionaliteit van de prothese. 

De metalen structuur van kobalt-chroomlegeringen staat bekend om hun uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor tandheelkundige frames die dagelijkse slijtage en langdurig gebruik moeten doorstaan.

Dankzij geavanceerde technologieën kunnen we nauwkeurige en goed passende frames produceren, die een comfortabele en betrouwbare oplossing bieden voor onze patiënten.

Kunstgebit

Een kunstgebit is een voorziening die missende tanden en kiezen in één of beide kaakhelften vervangt en uw kauwvermogen en glimlach herstelt. Deze kan al worden aangemeten vóór uw tanden en kiezen verwijderd worden, ook wel immediaat (nood-)kunstgebit genoemd. Dit wordt gedaan door middel van een digitale mond scan. Bij ons is het mogelijk om uw tanden te laten trekken en op dezelfde dag een kunstgebit te laten plaatsen, zodat u geen moment zonder tanden hoeft rond te lopen.

Klikprothese

Bij ernstig geslonken kaken is het soms niet mogelijk om een vastzittende prothese te maken en kunt u in aanmerking komen voor een klikgebit. Een klikgebit is een kunstgebit zonder gehemelteplaat, grotendeels gedragen door tandheelkundige implantaten.

Nadat de tandheelkundige implantaten geplaatst zijn en vastgegroeid in het kaakbot kunnen wij uw kunstgebit omzetten naar een klikgebit.
In enkele gevallen is het mogelijk om in één dag de implantaten te plaatsen en de klikvoorziening in uw gebit te maken, zo heeft u uw klikgebit in 1 dag.

Een kunstgebit zonder gehemelteplaat kan een uitstekende keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar verbeterd comfort en functionaliteit bij het dragen van een gebitsprothese. 

Kwaliteit

Ons vriendelijke en ervaren team staat garant voor hoogwaardige tandheelkundige zorg

Comfort en zorg

Uw welzijn staat bij ons centraal, en we zijn er om u te ondersteunen op elke mogelijke manier

Modern

We gebruiken geavanceerde technologie en apparatuur voor nauwkeurige diagnoses en effectieve behandelingen

Persoonlijk

Onze behandelingen worden aangepast aan u individuele behoeften, wensen en budget 

Voor meer informatie en een afspraak te maken neem contact met ons op telefoonnummer 075-890 67 64 of mail naar info@zaanstandheelkundigcentrum.nl  

“Na lang zoeken kwam ik door recensies bij deze praktijk terecht. Mijn "natuurlijke" gebit moest vervangen voor een klikgebit. Dit was een behoorlijke ingreep waar ik jaren erg op heb tegen gezien door verkeerde adviezen in het verleden. Dankzij het volledige team en de duidelijke stappen ben ik weer voorzien van een mooi en natuurlijk gebit. Bassam is echt een vakman die ook luistert naar je wensen en adviseert wat het beste bij je past. Het was zeker geen gemakkelijke weg maar met alle hulp en de vrolijke mensen in de praktijk waar niets teveel voor is heeft het voor mij een drempel weggenomen om het volledige traject te kunnen volgen. Bedankt Bassam en het hele team voor de goede zorgen.” 10

Bron: Zorgkaart Nederland

bottom of page