top of page
all on 6_edited_edited.jpg

All on 6 gebit

Een All-on-6 gebit is dé oplossing voor patiënten die in één dag een vaste restauratie van hun gebit willen. Met de revolutionaire All-on-6 techniek kunnen wij bij patiënten een volledige vaste (niet-verwijderbare) brug plaatsen op 6 tandheelkundige implantaten.

 

Dit gebeurt allemaal op dezelfde dag. Zelfs patiënten die te horen hebben gekregen dat ze niet in aanmerking komen voor tandheelkundige implantaten vanwege botverlies, kunnen nu hun glimlach bij ons laten herstellen met behulp van deze techniek. Vrijwel alle gebit patiënten, patiënten met falende kronen en bruggen en zelfs patiënten met ernstig botverlies door parodontitis hebben nu de mogelijkheid om hun glimlach terug te krijgen.

Wat is All on 6

Zoals u op de foto kunt zien, worden er bij een All-on-6 behandeling zes tandheelkundige implantaten in de kaak geplaatst. Deze 6 implantaten bieden voldoende stabiliteit en ondersteuning voor de vaste brugconstructie.

 

Deze brug wordt permanent bevestigd op de zes implantaten en functioneert als een natuurlijke set tanden. Het is stevig bevestigd en kan niet door de patiënt worden verwijderd.

 

 

Hoe werkt All-on-6?

De All-on-6 techniek maakt gebruik van het bot dat in het voorste deel van de kaak achterblijft. Door de twee achterste implantaten onder een hoek te plaatsen, heeft deze procedure de kostbare en tijdrovende bottransplantatie vrijwel overbodig gemaakt.

 

Ook het ongemak en de lange genezingstijd die vaak gepaard gaan met deze extra procedures komen te vervallen. Dankzij de All-on-6 techniek kunnen patiënten nu een niet-verwijderbare brug laten plaatsen op dezelfde dag dat ze hun implantaten krijgen. Dit is bijna altijd mogelijk zonder de noodzaak van een bottransplantatie.

 

 

 

All-op-6 voor het vervangen van uw gebit

All-on-6 is onze meest geschikte oplossing voor patiënten die hun kunstgebit willen vervangen door vaste tanden. Nu, met de All-on-6 vaste brugtechniek, kunnen patiënten van hun oncomfortabele kunstgebit af en hebben ze weer een stralend gebit!

 

Ontdek de voordelen van All-On-6

Vaste tanden in één dag: 

All-on-6 maakt het mogelijk om een compleet gebit te plaatsen met zes implantaten, waardoor je snel vaste tanden hebt.

 

Stabiel en duurzaam: 

All-on-6 biedt een stabiele basis voor een brug, wat resulteert in een duurzame oplossing voor langdurige tandheelkundige gezondheid.

 

Esthetisch aantrekkelijk: 

Het systeem is ontworpen om er natuurlijk uit te zien en aan te voelen, waardoor patiënten een esthetisch aantrekkelijk resultaat krijgen.

 

Behoud van kaakbot: 

Door strategisch geplaatste implantaten helpt All-on-6 bij het behoud van kaakbot, wat van vitaal belang is voor een gezonde mondstructuur.


Wat zijn de nadelen van All-on-6?

Mogelijke complicaties: 

Zoals bij elke chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden, zoals infectie, bloeding of ongemak.

 

Niet geschikt voor iedereen: 

All-on-6 is mogelijk niet geschikt voor alle patiënten, afhankelijk van hun kaakstructuur, gezondheidstoestand en andere individuele factoren.

 

Onderhoud en reiniging: 

Het vereist specifieke zorg en reiniging, en regelmatige controles zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het implantaatsysteem goed blijft functioneren.

Wat is het verschil tussen All-on-4 en All-on-6?

Het belangrijkste verschil tussen All-on-4 en All-on-6 is het aantal implantaten dat wordt gebruikt om het prothetische gebit te ondersteunen.

 

All-on-4 t.o.v. All-on-6:

 

- Maakt gebruik van vier implantaten per kaak.

- De implantaten worden strategisch geplaatst om een stevige basis te bieden voor het bevestigen van een compleet gebit.

- Deze methode is ontworpen om ook bij patiënten met verminderde botdichtheid te worden toegepast.

 

All-on-6 t.o.v. All-on-4:

 

- Gebruikt zes implantaten per kaak.

- Door het gebruik van extra implantaten wordt een nog stabielere basis gecreëerd.

- All-on-6 kan meer geschikt zijn voor patiënten met voldoende botdichtheid en kan extra stabiliteit bieden, vooral in het geval van grotere constructies.

 

Het juiste systeem hangt af van de specifieke behoeften en de gezondheidssituatie van de patiënt, evenals andere factoren zoals botkwaliteit en esthetische doelen. Beide systemen zijn ontworpen om patiënten met ontbrekende tanden een vaste prothetische oplossing te bieden, maar het aantal implantaten verschilt om aan verschillende omstandigheden tegemoet te komen.

 

Het is belangrijk om met een van onze specialisten te overleggen om te bepalen welk systeem het meest geschikt is voor een individuele situatie.

All-on-6 kosten: Wat bepaalt de prijs?

 

Het vaststellen van de kosten voor een All-on-6 behandeling is geen eenvoudige taak, omdat het afhangt van verschillende cruciale factoren. In onze benadering begrijpen we dat elke patiënt uniek is, met specifieke behoeften en omstandigheden.

 

Factoren die hierbij kunnen spelen zijn het aantal resterende tanden/kiezen, hoeveelheid aanwezige kaakbot en de esthetische wensen en de situatie van de andere kaak. Ons doel is transparantie, maar ook precisie.

 

Daarom nodigen we je uit voor een consult, waarin we uw situatie grondig kunnen beoordelen en u een nauwkeurige prijsopgave kunnen geven op basis van uw specifieke behoeften.

 

All-on-6 implantaten in mond geplaatst.jpg
Mooi All on 6 gebit
All-on-6 prothese

Kwaliteit

Ons vriendelijke en ervaren team staat garant voor hoogwaardige tandheelkundige zorg

Comfort en zorg

Uw welzijn staat bij ons centraal, en we zijn er om u te ondersteunen op elke mogelijke manier

Modern

We gebruiken geavanceerde technologie en apparatuur voor nauwkeurige diagnoses en effectieve behandelingen

Persoonlijk

Onze behandelingen worden aangepast aan u individuele behoeften, wensen en budget 

Voor meer informatie en een afspraak te maken neem contact met ons op telefoonnummer 075-890 67 64 of mail naar info@zaanstandheelkundigcentrum.nl  

"Uitstekende kliniek, zorgzaam en beleefd personeel, moderne apparatuur. Maar ik wil mijn speciale respect betuigen aan Maestro Bassam Hassan. Ik had een heel moeilijke zaak en mijn behandeling duurde meer dan een jaar, maar het was het waard. Het resultaat overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ik heb gedurende de gehele behandelperiode geen moment spijt gehad van mijn keuze, hoewel ik deze op basis van open data had gemaakt. En ik raad iedereen deze kliniek aan. Fijn om met echte professionals om te gaan!” 10

Bron: Zorgkaart Nederland

bottom of page