top of page

Implantologie

Implantaten bieden een duurzame oplossing voor ontbrekende tanden. Met behulp van biocompatibele implantaten die in de kaak worden geplaatst, herstellen we niet alleen uw glimlach, maar ook uw kauwvermogen en zelfvertrouwen. Bij Zaans Tandheelkundig Centrum werken we met Neodent-implantaten, een hoogwaardig merk uit de Straumann Group.

Onze implantoloog, tandarts-implantoloog Bassam Hassan, is erkend en geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologen (NVOI). Dankzij zijn expertise in implantologie en wetenschappelijke kennis kunnen we onze patiënten de modernste en meest beproefde technieken bieden.

Implantaten bieden talloze mogelijkheden voor het herstellen van uw gebit, variërend van enkele ontbrekende tanden tot volledige permanente bruggen op implantaten en zelfs als ondersteuning voor klikprotheses.

Vervanging van één tand 

Als u slechts één tand of kies mist, kan een enkel implantaat worden geplaatst waar de ontbrekende tand zat. Dit implantaat fungeert als een kunstmatige tandwortel en wordt bedekt met een implantaat kroon om de ontbrekende tand te vervangen. Dit ziet er natuurlijk uit en voelt aan als een echte tand.

Vervanging van meerdere tanden

Als u meerdere tanden mist, kunnen meerdere implantaten worden geplaatst om een brug-constructie te ondersteunen. Dit wordt vaak gebruikt wanneer het behoud van aangrenzende gezonde tanden belangrijk is. Het verschil tussen een brug op eigen tanden of een implantaat brug is dat de brug op implantaten geen eigen tanden aantast.

Volledige gebitsvervanging

Bij patiënten die alle tanden in een kaak missen, kunnen implantaten worden gebruikt om een volledige brug constructie te maken, de zogenaamde full-arches (of all on 4all on 6) om een vast implantaten gebit te maken.

Stabilisatie van loszittende protheses

Als u problemen heeft met loszittende kunstgebitten, kunnen implantaten worden gebruikt om de prothese te stabiliseren. Dit verbetert de retentie en het comfort bij het eten en spreken. Dit staat bekend als een "klikgebit" of "overkappingsprothese." Deze implantaten bieden een stevige verankering voor de prothese, waardoor deze stabiel en comfortabel blijft zitten.

Kwaliteit

Ons vriendelijke en ervaren team staat garant voor hoogwaardige tandheelkundige zorg

Comfort en zorg

Uw welzijn staat bij ons centraal, en we zijn er om u te ondersteunen op elke mogelijke manier

Modern

We gebruiken geavanceerde technologie en apparatuur voor nauwkeurige diagnoses en effectieve behandelingen

Persoonlijk

Onze behandelingen worden aangepast aan u individuele behoeften, wensen en budget 

Voor meer informatie en een afspraak te maken neem contact met ons op telefoonnummer 075-890 67 64 of mail naar info@zaanstandheelkundigcentrum.nl  

“Op recommandatie terecht gekomen bij deze praktijk. Keurige praktijk, netjes en verzorgd. Medewerkers zeer professioneel en hulpvaardig. stellen je op je gemak bij grotere ingrepen. Inplantoloog de heer Bassam Hassan zeer deskundig. Ben blij dat ik voor de praktijk heb gekozen voor de totale renovatie van mijn gebit met implantaten en botopbouw. voor mij een dikke 10!” 10

Bron: Zorgkaart Nederland

bottom of page