top of page

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde is de kunst en wetenschap van het herstellen van beschadigde, versleten of verloren tanden. Bij Zaans tandheelkundig centrum begrijpen wij dat een gezonde en stralende glimlach van groot belang is voor uw welzijn en zelfvertrouwen. Daarom bieden we een breed scala aan restauratieve tandheelkundige oplossingen om uw glimlach te herstellen en te vernieuwen.

Tandherstel door composiet restauratie

Composiet opbouw is een geavanceerde en esthetische oplossing voor het herstellen van beschadigde, gebroken of aangetaste tanden. Deze techniek maakt gebruik van composietmateriaal met dezelfde kleur als uw natuurlijke tanden om het uiterlijk en de functie van uw glimlach te herstellen. De tand wordt in een zitting hersteld en zijn geen afdrukken nodig. 

Tandherstel composiet reparatie ná behandeling
Tandherstel composiet reparatie vóór behandeling
Kroon laten zetten tandarts

Kronen

Een kroon biedt de ideale oplossing wanneer een tand, bijvoorbeeld na een wortelkanaalbehandeling of door een grote vulling, verzwakt is en niet meer adequaat hersteld kan worden met een gewone vulling. Onze hoogwaardige kronen worden met vakmanschap vervaardigd, met oog voor een prachtig eindresultaat. Dankzij innovatieve digitale technologieën kunnen we een scan maken in plaats van traditionele afdrukken, en de definitieve kroon wordt op dezelfde dag vervaardigd en geplaatst. Hierdoor hoeft u niet langer te wachten op de definitieve restauratie.

Bruggen

Tandheelkundige bruggen zijn een effectieve manier om ontbrekende tanden te vervangen en de esthetiek en functionaliteit van uw glimlach te herstellen. Bij Zaans tandheelkundig centrum bieden we op maat gemaakte bruggen die zorgvuldig zijn ontworpen om naadloos in uw natuurlijke glimlach te passen. Een tandheelkundige brug bestaat uit kunstmatige tanden, ook wel pontics genoemd, die worden ondersteund door aangrenzende natuurlijke tanden of implantaten. Deze bruggen sluiten de opening die is ontstaan door ontbrekende tanden en herstellen de kauwfunctie en esthetiek. 

Ontbrekende tanden vervangen door een brug
Gebitsslijtage vóór behandeling voorbeeld
Gebitsslijtage ná behandling voorbeeld

Gebitsslijtage behandeling

Gebitsslijtage, ook wel tanderosie of tandafbraak genoemd, is een veelvoorkomend tandheelkundig probleem waarbij het glazuur en de structuur van de tanden langzaam worden aangetast. Deze slijtage kan diverse oorzaken hebben, zoals zure voedingsmiddelen en dranken, maagzuurreflux, en tandenknarsen en -klemmen. Het is van vitaal belang om gebitsslijtage serieus te nemen, aangezien het uw mondgezondheid en kwaliteit van leven kan beïnvloeden. De tanden kunnen verkleuren, gevoelig worden, barsten en het glazuur kan afsplinteren, wat kan leiden tot verlies van tandlengte. Gelukkig zijn er verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar om gebitsslijtage aan te pakken. Het aanpassen van voedingsgewoonten is essentieel, en in geval van ernstige slijtage kan de tandarts glazuur herstellen met behulp van vullingen of kronen

Kwaliteit

Ons vriendelijke en ervaren team staat garant voor hoogwaardige tandheelkundige zorg

Comfort en zorg

Uw welzijn staat bij ons centraal, en we zijn er om u te ondersteunen op elke mogelijke manier

Modern

We gebruiken geavanceerde technologie en apparatuur voor nauwkeurige diagnoses en effectieve behandelingen

Persoonlijk

Onze behandelingen worden aangepast aan u individuele behoeften, wensen en budget 

Voor meer informatie en een afspraak te maken neem contact met ons op telefoonnummer 075-890 67 64 of mail naar info@zaanstandheelkundigcentrum.nl  

bottom of page