top of page

Reguliere mondzorg

Regelmatige bezoeken aan de tandarts zijn essentieel voor het behoud van een gezond gebit en goede mondhygiëne.

U en uw gezin kunnen bij ons terecht voor de halfjaarlijkse controle, gebitsreiniging, kindertandverzorging, vullingen en wortelkanaalbehandelingen.


Bij Zaans tandheelkundig centrum streven wij naar het voorkomen van tandheelkundige problemen voordat ze zich voordoen. We geloven dat een gezonde glimlach begint met proactieve zorg en dat preventie de sleutel is tot een levenslange mondgezondheid.

We zijn er om u te begeleiden op uw reis naar een levenslange gezonde glimlach door middel van voorlichting, behandeling en advies.

Periodieke controles 


Regelmatige tandartsbezoeken zijn van cruciaal belang voor het behoud van een gezond gebit en goede mondhygiëne. Bij ons bent u van harte welkom voor halfjaarlijkse controles, waarbij we uw mondgezondheid grondig beoordelen. Tijdens deze controles evalueren we niet alleen de conditie van uw tanden en kiezen, maar ook die van uw tandvlees, de mondbodem, het verhemelte en de tong.

Indien nodig nemen we tijdig maatregelen om uw gebit en mond gezond te houden. We kunnen problemen in een vroeg stadium opsporen en voorkomen dat ze ernstiger worden. Onze tandartsen stellen tevens persoonlijke behandelplannen op, bieden begrotingen en voorzien u van advies voor optimale mondverzorging.

Periodieke controles bij reguliere mondzorg
Gebitsreiniging door mondhygiënist

Gebitsreiniging

Nastreven van een gezond en stralend gebit begint met effectieve mondverzorging. Onze mondhygiënist richt zich op preventie en het bevorderen van mondhygiëne om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te behandelen. Ons streven is om de mondgezondheid te verbeteren. 

Onze team van preventie-assistentes en mondhygiënisten zijn experts op het gebied van mondverzorging en gebitsreiniging. We behandelen patiënten van alle leeftijden en we hebben speciale aandacht voor kinderen en mensen die angstig zijn voor tandheelkundige behandelingen.

Ze zijn tevens gespecialiseerd in reiniging en onderhouden van kronen, bruggen en implantaten.

De behandelaren bieden advies voor het voorkomen van tandvlees ontstekingen. In geval van gingivitis, een lichte vorm van tandvleesontsteking, verwijderen we tandplak en tandsteen om het tandvlees de kans te geven om te herstellen. Bovendien helpt dit om een ernstigere ontsteking, parodontitis genaamd, te voorkomen. Als er echter sprake is van parodontitis, bieden we advies en en de juiste behandeling. 

Kindertandverzorging

Onze ervaren en kindvriendelijke behandelaren hebben ruime expertise in het werken met jonge patiënten en creëren een comfortabele, geruststellende omgeving. We bieden diensten variërend van controles tot preventieve zorg en behandeling van tandheelkundige problemen. Onze tandartsen houden de groei van de kaken en de stand van de tanden nauwlettend in de gaten, en indien nodig, kunnen we tijdig verwijzen voor beugel.

We leggen de nadruk op preventie en voorlichting, zodat uw kinderen de beste mondzorggewoonten ontwikkelen.

Kindertandverzorging door kinder tandarts
Vullingen voor tanden en kiezen, voorkom cariës

Vullingen

Door de bacteriën in tandplak kunnen zich gaatjes, of te wel cariës, in tanden en kiezen vormen. Deze aantasting beschadigt niet alleen de buitenkant, maar dringt ook door tot in de binnenste lagen van een tand of kies. De aangetaste delen worden eerst zorgvuldig verwijderd en de tandarts hersteld uw tand of kies met behulp van een composietvulling (witte vulling), zodat er geen spoor meer van te zien is. Indien tandbederf is geconstateerd, is het van groot belang om tijdig restauratieve maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen.

Wortelkanaalbehandeling

Typische indicatoren voor een wortelkanaalbehandeling of te wel endodontische behandeling zijn hevige tandpijn, gevoeligheid voor warme en koude dranken, zwelling van het tandvlees, of een donkere verkleuring van de tand. Deze symptomen kunnen wijzen op een infectie of ontsteking in het tandmerg of de zogenaamde pulpa.

Om toegang te krijgen tot het wortelkanaal, boort de tandarts van bovenaf in de tand. Vervolgens wordt het ontstoken weefsel verwijderd. Daarna wordt het kanaal gereinigd met behulp van kleine vijltjes en gespoeld met een desinfecterende vloeistof. Deze stap vereist uiterste zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat er geen ontstekingsresten achterblijven. Daarna worden de kanalen opnieuw gevuld en wordt de tand of kies afgesloten met een vulling.

Als de kies ernstig verzwakt is, kan soms een kroon nodig zijn in plaats van een vulling. Een tand of kies die een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan, kan nog vele jaren meegaan.

Wortelkanaalbehandeling door tandarts Zaandam zonder pijn

Kwaliteit

Ons vriendelijke en ervaren team staat garant voor hoogwaardige tandheelkundige zorg

Comfort en zorg

Uw welzijn staat bij ons centraal, en we zijn er om u te ondersteunen op elke mogelijke manier

Modern

We gebruiken geavanceerde technologie en apparatuur voor nauwkeurige diagnoses en effectieve behandelingen

Persoonlijk

Onze behandelingen worden aangepast aan u individuele behoeften, wensen en budget 

Voor meer informatie en een afspraak te maken neem contact met ons op telefoonnummer 075-890 67 64 of mail naar info@zaanstandheelkundigcentrum.nl  

“Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen, opgehaald door de zorgverlener waarna ze duidelijk uitlegde hoe de behandeling eruit zou zien. Tijdens de behandeling legde de behandelaar alles zo uit dat ik in feite mee kon kijken, tevens ook tips gekregen die ik zeker zal meenemen! Na de behandeling had ik nog een paar vragen die heel duidelijk beantwoord werden. Al met al een dikke 10!” 10

Bron: Zorgkaart Nederland

bottom of page